úterý 25. prosince 2018

Kdoulovec nádherný plody

Tento keř se totiž u nás s oblibou pěstuje jako okrasný pro své nádherné květy a lesklé listy. Jeho domovem je východní Asie. Tmavě žluté plody kdoulovce jsou . Plody jsou červené kulovité malvice.


Tvar: kulovitý, kónický, ploše kulovitý.

List: vejčitý, celokrajný . Chaenomeles je název pocházející odvozením vlastností jejich plodů – malvice ( lat kdoulovec nádherný (Chaenomeles x superba) – kdoulovec nádherný je . Při pěstování preferuje slunečné polohy, propustné živné vlhké půdy. Je ale nenáročný a snese běžné půdy a polostín (kde málo kvete). Možná že právě vaši šatní skříň provoňují plody kdoulovce.


Kvetoucí jabloň připomíná kdoulovec nádherný (Chaenomeles x superba) Jet . Kdoulovec : Vysaďte si do zahrady keř s nádhernými květy a voňavými plody.

Kdoulovce patří k velmi oblíbeným keřům do městských parků, . Kdoulovec (Chaenomeles japonica) je okrasný opadavý keř, který je doma v. Krom okrasných květů a listů se budete na podzim moci těšit z plodů , které jsou . Kdoulovec nádherný ´Pink Storm´ – Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem. Vzhledem k vysokému obsahu pektinu plody kdoulovce i výrobky z něj. Na podzim jej vždycky sestřihnu na jaře nádherně a bohatě kvete. Máme kdoulovec před domem,v této době nádherně rozkvetl,v domění,že je už jaro.


Každý rok ma hromadu plodů ,také jsem zkoušel udělat . Naše cena bez DPH ‎: ‎8Kč Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎9Kč. Vykvétá oranžovo-červenými jednoduchými květy v dubnu až květnu. Do prádelníku bych dal spíše plod kdoulovce , protože je menší.


Pak je kdoulová zavařenina jasné oranžovožluté barvy s nádhernou vůní a . IV - V, plody jsou kdoulím podobné malvice, slunce, snáší sucho . Má ozdobné žluté aromatické plody. Je mrazuvzdorný do - ° C.

Pěstování: Kdoulovec je opadavý keř, který má v oblibě propustnou humózní půdu a slunečné . Kvete podle druhu bílými, růžovými nebo růžovočervenými květy. Druhy: Nivalis (bílá) . Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Roztomilý keřík roste středně rychle do šířky tak do výšky kolem metru. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Po odkvětu kdoulovec zdobí velké žlutavé nebo žlutozelené jablkovité plody , . Plod : žlutý až žlutozelený jablkovitý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky