středa 19. září 2018

Bublinatka trávolistá

Utricularia australis – bublinatka jižní. Uistite sa, že sú všetky slová napísané správne. Skúste iné, alebo všeobecnejšie kľúčové slová. Verzia webu pre počítač. Při studiu desítek populací bublinatky jižní (U. australis) na Třeboňsku se zjisti- lo, že vnitřním fyziologickým faktorem, který reguluje podíl biomasy pastí v rost-.


Na listech jsou četné lapací měchýřky o průměru 2–mm.

Bublinatka jižní - ponořený stonek s lapacími měchýřky . Leknín bělostný, foto J. Rdest alpský, foto L. Bazanovec kytkokvětý, foto J. Puchýřka útlá, foto J. Záměny: Rozlišování bublinatek je nesnadné a vyžaduje určité zkušenosti. Z našich domácích druhů je nejpodobnější bublinatka jižní. Plovák vodních bublinatek.


Nejatraktivnější květy najdeme u sekce ze Střední a Jižní Ameriky nazývané Orchidioides.

Jejich květy o velikosti až . Nejnovější zprávy do e-mailu. Je to masožravá rostlina, která lapá především vodní bezobratlé. Chwysigenddail cyffredin. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Kvete od-do, Červen - Září. Vodní hmyzožravá rostlina se stonkem který vyrůstá nad vodu a se žlutými květy a červenou kresbou. Při optimálních světelných podmínkách se rostlina zbarvuje do . Související fotografie.


Dostanete dospělé rostiny. Původ rostliny: Třeboň, Česká republika. Roste: Evropa, severní Afrika, Asie a Austrálie. Měchýřky bublinatek představují specifické pastičky, které vznikly . Brusnice brusinka obecná. Před půl rokem, kdy k nám do sdružení přišel ornitolog Michal, jsme se s ním byli podívat na jedné velice zajímavé a biologicky cenné lokalitě.


Klíčová slova: Rostlina, masožravka, bublinatka,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky