úterý 11. září 2018

Dezinfekce hlíny

Jak substrát dezinfikovat. K dezinfekci substrátu vedou dvě cesty. V mikrovlnce je dezinfekce rychlejší, postačí zhruba minut při plném . Protože výměna zeminy v těchto prostorách je velmi pracná a nákladná, přichází v úvahu dezinfekce zeminy (půdy, pěstebních substrátů), která . Dezinfekce nové zeminy. Léty osvědčený způsob je termická dezinfekce. Při přípravě substrátů pro domácí výsev je ideální kuchyňský tlakový . Nemám nic proti pečení hlíny v troubě, já osobně používám léta prověřený návod mojí babičky, která vždy říkala, že dobrá hlína musí . Rostlinu vyjmeme z květináče, dobře obereme ze staré hlíny , zejména z postižené vrchní vrstvy, a přesadíme do nové zeminy.


A opět necháme rostlinu hodně . Většina nakupovaných pěstebních substrátů je sterilní a dezinfekci nepotřebuje. Malá množství zeminy, obyčejně jen pro výsevy, desinfikujeme vyžíháním, formalinem nebo manganistanem draselným, větší množství zemin a . Zazimování skleníku a jeho . Plíseň na povrchu hlíny v květináči může vzniknout z vícero důvodů. Hlavní příčinou bývá nadměrná zálivka. Pokud je substrát stále přemokřený, . Chceme na pozemku postavit a popřípadě něco pěstovat, ale máme strach, že v. Kupuji zásedaně výsevní substrát AGRO, . Zeminu dost navlhčím, protože potom se vytváří pára a zemina je krásně propařená.


Určitě se vyplatí i umytí a dezinfekce stěn skleníku, ať jsou ze skla, či polykarbonátu. Ale nikdy jsem si přímo na rostliny nezanesla nic z . Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas . Z uvolněné hlíny vyjměte kořen, uchopte ho a vytáhněte ven. Nejjednodušší řešení je vzít starý pekáč, na který hlínu rozdrobíte a péct na 100°C minut.


Firma dostala pokutu za navážku hlíny. Odpadní zemina nelegálně uložená. Podlahu z udusané hlíny postříkala dezinfekcí , aby odradila termity a blechy, a pokryla ji zebřími a antilopími kůžemi. Na stěně nad krbem visela kožešina . Tři docela velká zvířata hrabala packami po zemi a vybírala z hlíny světlé kousky. Možná některá potřebovala ošetřit zranění – zdálo se mu, že cítí dezinfekci.


Místa a věci, které je vhodné pravidelně dezinfikovat v domácí karanténě. Etiopii novou ambasádu. Při práci používali mimo jiné Lego. Zdola, zpod hlíny a trávy, se ozvalo tlumené vyzvánění.


Když se k nim jako chceme přidat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky