úterý 18. září 2018

Dřevěné vyvýšené záhony

Dřevěné vyvýšené záhony

Pečlivě z nich vyskládané pilíře, zdi či chodníky sluší každé zahradě. Cesty z cihel raději nepokládáme do vlhka a stínu, kde se bez pravidelného kartáčování. Podobný efekt přinášejí obrubníky podél záhonů a cest. Trávníkový obrubník výška.


Dřevěné vyvýšené záhony

Palisáda z kulatiny zašpičatělá zelená tlaková impregnace. Vyvýšený záhon je z pohledu skutečného zahradníka vlastně jen takový narychlo. Na vyvýšeném záhonu lze pěstovat třeba šalotku a mrkev.


Záhony můžete postavit z prken, cihel , gabionů, ztraceného bednění,. Menší bazény bývaly také vyzdívány z cihel a omazávány betonovou. Nízká obruba květinového záhonu z. Drcený přidávaný přímo do betonu, nebo pokud základ vyzdíváme z dutých cihel přidávaný do komůrek v cihlách. Také násyp z drobných kousků polystyrenu do mezistěn chrání pařeniště nebo jiné prostory před. Zeminu drží obruba složená ze tří materiálů.


Dřevěné vyvýšené záhony

Obruba vyššího záhonu. Výsek záhonu z divoké „zahrady“. Kdyby byla celá cesta z cihel , bylo by jich moc, narušovaly by prostor,“ . Také máte problém, že vám tráva zasahuje do záhonů ? Kdo to tak má ví, že se toto místo velmi špatně seká? Je potřeba si udělat obrubu . Chcete si vyrobit jednoduchou a efektní obrubu záhonu ? Co k tomu potřebujete.


Vybírat můžeme lemy a palisády z betonu, kamene, plastu nebo ze dřeva. Postavte ji z cihel červených nebo bílých, podle toho, co se hodí k domu. Betonové obezdívky jsou sice trvanlivé, ale počítejte s tím, že časem . Ahoj, ve starém baráku na chatě jsme měli obrubu ze starých cihel. Ve vesnici bourali barák a brácha navozil cihly, které alespoň z poloviny . Nejvýhodnější dobou na založení vyvýšeného záhonu je časné jaro.


Dřevěné vyvýšené záhony

Postup na stylový záhon ze starých cihel. Video spolu s článkem najdete také na našem webu . Základem záhonů je obruba z cihel , kamene nebo pražců. Výškový rozdíl mezi základním terénem a záhonem musí být pohodlný, bez nutnosti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky