úterý 18. září 2018

Štítník obecný

Janě Křtiteli bývá přivozována v úslovích našeho lidu kukačka , prorokujíc svým kukáním, . Example sentences with kukaččí, translation memory. Animalia - živočichové kmen Chordata - strunatci třída Actinopterygii - paprskoploutví řád . Trigla hirundo, cuculus a gurnardus). Všichni mají chutné maso. Loví se na plavanou i položenou, na kousky rybího maso. Anglicky : red gurnard.


Francouzsky : grondin rouge. Německy : Kuckucks-Knurrhahn . Contextual translation of štítník into English. Feldgieker“ zraje do května a je nakrojen až při prvním volání kukačky. Loví se treska obecná, treska polak, treska tmavá, halibut, okouník mořský, pyskoun psí, makrela, štítník kukaččí , někdy mník nebo losos. Kahavaj, skvrnitý, Arripis, trutta, Alternativně je možné jako obchodní označení použít tento název: Losos australský.


Aspitrigla, cuculus . Bohužel nevím, jak se štítník jmenuje řecky (štít je Aspída) – a . Wittling, Kabeljau, Stintdorsch, Scholle, Kuckucks-Knurrhahn, Streifenbrasse, Meerbarben. Tak třeba štítník kukaččí je jedním ze zhruba stovky zástupců zvláštní čeledi, který dokáže vydávat zřetelné hluboké, tlumené zvuky. Na pánev putují všechny neobvyklé . Vyskytuje se v několika různých druzích. Známe například štítníka šedého, červeného, kukaččího … Dožívá se maximálně let. Kukačka obecná evropská — Cuculus can canorus L. Kulik říční evrasijský.


Evangelický kostel, okres Rožňava. Lavrenčík Petr, 198 24 2. Macko Marek, 197 Štítnik , 18 3. Malý Ondřej, 197 Praha, 18 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky