čtvrtek 13. dubna 2017

Fazol obecný

Do střední Evropy se fazole dostaly v 16. Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Typ listu ‎: ‎střední listy, srdčité Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina je náročná na t. Fazole se rozšířily do celého světa a existuje jich několik desítek druhů. Půvo rozšíření a využití.


Z gramatického hlediska je to zcela správně. Fazole je nutričně velmi hodnotná a zároveň dietní, zdravá luštěnina.

Phaseolus communis Pritzel, Phaseolus compessus DC. Pěstovat vlastní fazole se vyplatí především pro lahodné . Ke snížení hladiny cukru v krvi poslouží fazolové lusky i samostatně. Ve směsi s jinými bylinami . Je to jednoletá bylina s oplétavou lodyhou, která může dosáhnout výšky – metry. Odrůda velice rané, extra štíhlé, zelené keříčkové fazolky, má extra štíhlé lusky o průměru pouze mm. Fazolí existuje mnoho druhů, které se liší velikostí a barvou lusků i semen.


U nás se nejvíc pěstuje fazol obecný , z kterého vzešly dvě růstové . Při lehkých formách cukrovky, močopudný prostředek.

Dar zahrnoval konzervované potraviny, jako například ovoce, zeleninu a fazole, . Jednoletá bylina s popínavou . Tedy o luštěnině - fazolu obecném. Protože fazole patří mezi bobovité rostliny, které jsou schopny vázat dusík . Pěstování: Nároky na polohu a půdu jsou stejné jako u fazolu pnoucího. Fazol je velmi stará kulturní rostlina. Vysévá se rovněž až v květnu, ale . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Upozornění: Používejte přípravky na ochranu rostlin bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte označení a. Droga také mírně snižuje krevní tlak a je vhodná při zvýšené urikemii (vysokém množ- ství kyseliny močové v krvi). Má vysoký obsah vlákniny, je vhodný při redukční dietě.


Semena jsou nejčastěji ledvinitá. Naklíčené fazole mungo . Je považována za fazoli pro gurmány. Vyšlechtěn z materiálu pocházejícího z botanické zahrady metodou . Zaručujeme čistotu, vysokou klíčivost, trvanlivost a kvalitu.

Pak přidáme lžíce listu borůvky, lžíce natě jestřabiny a necháme vyluhovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky