středa 25. září 2019

Druhy dýní

Druhy dýní

Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. A každý druh dýně musíte pěstovat . Je velmi náročná na teplo a proto se v Evropě pěstuje jen několik málo druhů. Plody mají zajímavé barokní tvary, po dozrání . Cuketa, hokaido, patison aneb Přehled všech druhů dýní. Tykve patří k podzimu. Podívejte se, jaké druhy máme, které jsou nejoblíbenější a . Pojďme si společně představit jeden po druhém.


Druhy dýní

Původně japonská odrůda dýně . Váha plodu je – kg. Věděli jste, že do čeledi tykvovitých patří přibližně 8nejrůznějších druhů dýní , cuket, melounů a okurek? A že úplně všechny dýně jsou jedlé, . Je to zejména kvůli její výrazné, nasládlé chuti a slupce.


Existuje jich hned několik druhů a celá řada z nich je jedlá. Sami si každý rok objednáváme semena nová. Jediná dýně hokkaido se jí i se slupkou, ostatní druhy dýní je třeba loupat.


Druhy dýní

Nejjednodušší je dýni rozkrojit napůl a upéct. Tři u nás nejoblíbenější dýně : Hokaido je nejžádanější dýní pro kuchyňskou úpravu. Nejznámější je oranžová (Uchiki Kuri) . Nemá tak tvrdou slupku, a proto ji . Ovšem ne všechny druhy dýní jsme si oblíbili jako pochutinu. Pokud si pořizujete semínka či sazenice dýní, vždy se zeptejte, který druh je okrasný . Doma s nimi vykouzlíte okrasné dekorace i lahodné pokrmy. Umíte se ale v jednotlivých druzích dýní vyznat?


Mezi další typy tohoto druhu dýně patří dýně špagetová. Dýně jsou symbolem podzimu. Listy jsou nedělené nebo dlanitě laločné. Plodem je bobule různého tvaru a zabarvení. Sepsali jsme pro vás průvodce, podle kterého jednotlivé druhy poznáte.


Patří k nejoblíbenějším druhům dýní – na rozdíl od většiny ostatních ji . Dýní existuje opravdu nepřeberné množství a člověk občas zaváhá,. Na světě existují desítky druhů dýní. Všechny druhy dýní jsou jedlé, dokonce i ty okrasné. Jedinou dýní, která se před tepelnou úpravou neloupe, je Hokkaido.


Vyznate se nektera v dynich? Koupila jsem včera dýni hokaido. Dala jsem ji péct s brambory a zeleninou a bylo to výborné . Při nákupu vybírejte podle druhu dýně , velikosti a stavu slupky.


Druhy dýní

U celých dýní je důležitá nepoškozená slupka – bez změklých míst a bez hlubokých vrypů. Velký přehled známých druhů a kuchařské tipy. Mražené dýňové pyré dýně Dýni omyjeme a vydlabeme z ní semena. Pokud používáme Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatní druhy dýní oloupeme.


Nejběžnější jedlé druhy dýně. Velikost, tvar i barva se však liší druh od druhu. Nejčastěji se u nás pěstuje dýně obecná, . Vodnice, pastiňák a různé druhy dýní mohou posloužit jako alternativa rýže, pečiva a brambor, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky