čtvrtek 19. září 2019

Proskurník topolovka plnokvětý

Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Zábava uživatele Zuzana. Topolovka černá ´Nigra´ Korn. Zdroj pinu zahradnictvi-spomysl. Tinktura (extrakt) z květu topolovky černé.


Jako léčivka se používá téměř černě kvetoucí odrůda Nigra. Flos malvae arboreae.

Má velké, výrazné květy, které kvetou v bílé, růžové, červené až skoro černé barvě. Plody jsou terčovité, složené z jednosemenných plůdků. Dosahuje do výšky až 1cm.


Balení obsahuje semen. Při skladování pozor, do sušené topolovky často lezou moli a jiný hmyz. Přezimované, již letos kvetoucí rostliny!


Proskurník topolovka nebo topolovka růžová (Alcea rosea), jak se slézová. Většinou se používá květ topolovky do čajových směsí proti dráždivému kašli – společně květem s divizny velkokvěté a květem černého bezu. Srovnejte ceny produktů.

Barva květu, vínovočervená až černá. Hledáte topolovka sazenice? Pro léčivé účely se pěstuje jen varieta s černými, většinou plnými květy. Slézová růže neboli topolovka si získala pověst velmi atraktivní dvouletky.


Krásná léčivka se v Orientu dorůstá dvou až tří metrů. Její květy pastelových . Je oblíbená pro svůj robustní stonek, obsypaný černými květy. Vytvořte z tohoto alba. U topolovky je léčivý jednak kořen, který vykopáváme na podzim, po skončení vegetačního období.


Vyžaduje běžnou, sušší půdu, ve vlhké půdě vymrzá a slunné stanoviště. Přírodní bylinný extrakt z květů léčivé rostliny topolovky černé pro normální trávení a činnost střev. Althea nigra, čeleď slézovité - Malvaceae, SK: . Alcea rosea - slézová růže, které se také lidově říká topolovka jednoduchá.


Jeden z jejích kultivarů s temnými, skoro černými květy, je ceněný . Tato okrasná rostlina k nám dorazila nejspíše z Malé Asie, kde roste zcela běžně . O příznivých účinkách této byliny na lidský organizmus se dozvíte v HERBÁŘI ROSTLIN nebo na veřejně přístupných zdrojích na internetu. Latinsky: Althea rosea. Vzpřímená dvou až víceletá rostlina vynikající pro solitérní i skupinové výsadby, k zakrytí plotů a různých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky