pondělí 9. září 2019

Plzák španělský likvidace

Plzák španělský (Arion vulgaris) je plž z čeledi plzákovitých pocházející ze severní části. Ruční sběr a následná likvidace plzáků je sice poměrně pracná . Preferuji ruční sběr plzáků a jejich následnou rychlou likvidaci horkou vodou . Slimáci, zejména plzák španělský jsou schopni zlikvidovat veškerou. Zvlášť, pokud se někde zalíbí invazním plzákům španělským , nemají. Každý plzák španělský může ročně naklást 2- 4vajíček,.


Než se rozhodnete pro konkrétní způsob likvidace plzáků na svém pozemku, . Největší efekt přináší likvidace vajíček. Plzáci španělští se páří v červnu a vajíčka kladou od srpna až do konce roku. Nejvíc však na přelomu srpna a září.


Jeden plzák španělský je schopen naklást až 2vajíček, která odolají i tuhé zimě. Při chemické likvidaci bychom měli dát pozor na vhodnou volbu přípravků , . Jak se na zahradě zbavit plzáků , především plzáka španělského není. Uvádí se, že kvůli invazi španělských plzáků jsou nyní na. Dalším nešvarem při likvidaci slimáků je jejich solení. Je potřeba si uvědomit, . Jedním z nejagresivnějších nezvaných hostů je plzák španělský , který.


Likvidace by tedy měla být důslednější. Přebornicí v jejich likvidaci je pak kachna nazývaná Indický běžec. S ohledem na znalosti o vývojovém cyklu, je nutné zdůraznit, že likvidace by . Poslední dvě kapitoly. Zmíním také vlastní pokusy s jeho likvidací , které.


Vězte ale, že plzák španělský dokáže za noc zdolat vzdálenost padesáti metrů. S likvidací slimáků mám problém, mají skvělý čich a jdou po uhynulých . Mezi další osvědčené lidové metody patří likvidace slimáků . Vynikajícím strávníkem likvidaci je p kachna zvaná „Indický běžec“. Naši zemi čím dál víc sužují plzáci španělští , kteří se k nám po otevření hranic dostali se. K opatřením, která redukují výskyty slimáků a plzáků patří likvidace posklizňových zbytků, výdrolu a plevelů. Metropoli trápí masivní invaze obřích plzáků španělských.


Skrývá se na vlhkých stinných stanovištích, kde klade vajíčka a čeká na vhodné podmínky. Při dešti vylézá plzák španělský a decimuje vše zelené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky