pondělí 30. září 2019

Trvalky na hrob

Trvalky na hrob

Hřbitovní kvítí přímo na hrobě jsou vhodným řešením pro celoroční výzdobu. Velmi vděčné jsou půdokryvné rostliny nebo nízké trvalky , aby nedošlo k zakrytí. Macešky jsou tradiční květinou na hrob (Zdroj: Pixabay) . Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Malé trvalky a skalničky se hodí do skalek, trvalkových lemů, mezi kameny, do sesazených koryt a nádob, speciální podmínky vyžadují alpinky. K osázení vybíráme nízké trvalky , skalničky a výborně se hodí i půdokryvné.


Trvalky na hrob

Na hrob , který není příliš vystaven slunci, vysázíme rostliny, jež . Máš možnost chodit zalévat, nebo to musí být trvalky držáci? Trvalky do květináče, nebo přímo do půdy? Proto je důležité hrob na Dušičky nejen ozdobit, ale také tuto výzdobu včas odstranit. To jistě není problém pro ty, kteří mají hřbitov v blízkosti . Jaké zvolit rosliny na hrob? Vhodné jsou nejen macešky, voskovky a růže.


Především na Dušičky jsou hroby plné květin, věnců a . Zakrslé jehličnany a skalničky na hrobech mají několik nesporných výhod. Jejich spotřeba vody je podstatně menší,než u ostatních rostlin. Platí to zvláště třeba u . Navíc je možné nechat je přezimovat venku, což vyhovuje hlavně těm pěstitelům, kteří nádobové rostliny nemají na zimní období kam ukrýt. Choulostivé trvalky opatrně vyjměme s kořenovým balem a uložme v nádobách na chráněné místo. Abychom nenadělali zbytečný nepořádek a . Hrob bývá většinou osázen podle sezony.


Trvalky na hrob

Na jaře začíná kolo maceškami, i když je možné použít i jiné brzy kvetoucí rostliny. Popis: Smolničky jsou nízké trsovitě rostoucí trvalky. Stanoviště: slunné až polostinné . V nijakej by nemali chýbať predovšetkým trvalky. V ich repertoári totiž nájdeme množstvo tvarov, farieb a vôní – len si vybrať! Působivě upravený hrob patří odedávna k důstojnému uctění památky zesnulých a je tedy na nás, jaké rostliny nebo doplňkový materiál . Nízke pôdopokryvné trvalky rôznych farieb vytvárajúce krásne farebné koberce.


Pro účely výsadeb na hroby volíme spíše trvalky nižší (do m), vhodné jsou druhy půdopokryvné a plazivé. Většina trvalek na rozdíl od dřevin přezimuje těsně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky